Phralipen

Carti


Managementul proiectelor finantate din fonduri structurale

Integrarea Romaniei in Uniunea Europeana

Proiect DO IT

Prezentare generala

"DO IT - Formare profesionala in domeniul IT, organizare job club, orientare si consiliere pentru someri”, contract de finantare nr. POSDRU/102/5.1/G/77089, proiect de grant cofinantat din Fondul Social European (FSE) in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 5 „Promovarea masurilor active de ocupare”, Domeniul major de interventie 5.1. „Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare”.

Durata: 24 de luni (1 noiembrie 2010 – 31 octombrie 2011)
Buget total: 1.995.395 lei, din care asistenta financiara nerambursabila solicitata este de 1.895.623 lei si 99.772 lei reprezinta contributia proprie a ACZ Consulting SRL
Obiectiv general: atragerea si mentinerea pe piața muncii din județele Dolj si Valcea a unui numar cat mai mare de persoane prin imbunatatirea capacitații de ocupare a somerilor (mai ales a celor tineri si de lunga durata), cu efecte pozitive asupra cresterii ratei de ocupare la nivelul judetelor.
Grup tinta: 60 de someri tineri si someri de lunga durata din judetele Dolj si Valcea (30 de someri in fiecare an de implementare), cu studii medii sau absolventi ai unei institutii de invatamant superior.


Centru de presa


Galerie foto

Curs CraiovaCurs Anul IIConsiliereJob ClubSelectarea grupului tinta anul II


Galerie video


Calendar activitati

Comunicat final proiect

Lista persoanelor care au primit prima transa de subventii (An 2 - Craiova) o puteti gasi AICI

Lista participantilor la cursul "Programator Sistem Informatic" (An 2 - Craiova) o puteti gasi AICI

Lista participantilor la cursul "Designer pagini web" (An 2 - Craiova) o puteti gasi AICI

Lista persoanelor care au primit a 2-a transa de subventii (An 2 - Rm. Valcea) o puteti gasi AICI

Lista persoanelor care au primit prima transa de subventii (An 2 - Valcea) o puteti gasi AICI

Lista participantilor la cursul "Programator Sistem Informatic" (An 2 - Valcea) o puteti gasi AICI

Lista participantilor la cursul "Designer pagini web" (An2 - Valcea) o puteti gasi AICI

Au inceput inscrierile aferente anului II de proiect
Persoanele interesate pot completa formularul postat pe site si sunt invitate sa ne trimita un formular completat si semnat la adresa
proiect.doit@aczconsulting.ro.
INSCRIE-TE!

In cadrul proiectului au fost derulate campanii de informare privind beneficiile oferite de proiect. Imagini campanii

In perioada 18 august - 08 septembrie membrii grupului tinta au participat la cursul de Programator de sistem informatic. [mai mult]

Pe toata perioada de desfasurare a cursurilor au avut loc intalniri cu membrii grupului cu ocazia activitatilor desfasurate in cadrul Job Clubului. Membrii grupului tinta au fost testati prin aplicarea chestionarului de evaluare a intereselor ocupationale. S-au realizat discutii individuale cu examinatorul privind rezultatele obtinute pe scalele chestionarului.
Cu ocazia organizarii activitatilor din cadrul Job Clubului au fost contactati agenti economici care au anuntat la AJOFM Valcea in ziarul S.O.S existenta unor locuri de munca vacante in cadrul societati lor.

- In lunile iunie si iulie 2011, Consilierul desemnat de catre partener a analizat documentele grupului tinta cu care urma sa lucreze si profilele profesionale ale membrilor acestuia, pentru a-si contura o imagine a situatiei fiecarei persoane vizate;
- In urma acestei analize, tot in aceasta perioada, au fost realizata o strategie de implementare a acestei activitati, centrata pe nevoile grupului tinta, care sa conduca la accesul acestora pe piata muncii. Aceasta strategie a fost transpusa intr-un set de activitati care fost discutate si agreate de catre Liderul de parteneriat. S-a realizat o planificare a acestor activitati, care a fost comunicata si grupului tinta.
- Se lucreaza de asemenea la o baza de date care sa cuprinda potentiali angajatori, atat firme de IT dar si alte firme care au nevoie de personal specializat in IT.
- In luna august 2011 Consilierul angajat de catre partenerul 2 a inceput consilierea individuala cu cele 30 persoane din grupul tinta. Acestea au completat un chestionar care sa reflecte daca exista schimbari in atitudinea fata de piata muncii in urma participarii la cursuri. Prin chestionar s-a urmarit de asemenea identificarea punctelor slabe ale participantilor, pentru ca consilierul sa stie cum sa actioneze in vederea motivarii grupului tinta.
- Pana la data de 12.10.2011 au fost consiliate toate cele 30 de persoane din grupul tinta sa cunoasca si sa completeze instrumentele Europass, instrumente recunoscute si solicitate pe piata europeana a muncii. Accentul s-a pus pe completarea individuala a CV-ului Europass Online, utilizand astfel competentele acumulate la cursurile de IT.
- in aceasta perioada s-au desfasurat 2 ateliere de lucru astfel:
-- 23.09.2011 – Cum te prezinti la un interviu?
-- 30.09.2011 – Primii pasi pentru infiintarea unei firme


In perioada 18 august – 08 septembrie membrii grupului tinta au participat la cursul de Programator de sistem informatic. Cursul s-a desfasurat la sediul proiectului din Mun. Ramnicu Valcea, Examenul pentru dobandirea certificatului acreditat CNFPA a avut loc in data de 09 septembrie 2011.

In perioada 24 mai – 28 iunie 2011 a fost organizat cursul "Designer pagini web", la sediul proiectului din Municipiul Ramnicu Valcea. Cursul a fost structurat in 1/3 teorie si 2/3 aplicatii practice, destinat membrilor grupului tinta a proiectului. Examenul pentru obtinerea certificatului acreditat CNFPA a avut loc in data de 29 iunie 2011, iar promovabilitatea a fost de 100%.

In lunile martie si aprilie 2011 s-au selectat traineri si tutori de inalt profil profesional, pentru cele 2 cursuri certificate CNFPA.

Au inceput inscrierile pentru grupul tinta; data limita - 28 februarie 2011.
Persoanele interesate sunt invitate sa completeze formularul de inscriere pe site si sa trimita un CV si o scrisoare de motivare la adresa: proiect.doit@aczconsulting.ro

12 ianuarie 2011 - a avut loc conferinta de lansare a proiectului.Parteneri


  ucv     ISJ


 


MPE © 2014