Phralipen

Carti


Managementul proiectelor finantate din fonduri structurale

Integrarea Romaniei in Uniunea Europeana

Inapoi

Festivalul sanselor tale

In perioada 13-19 noiembrie s-a desfasurat la nivel national in cadrul scolilor si liceelor din tara, "Festivalul sanselor tale". Asociatia "Mereu pentru Europa" a fost prezenta la eveniment prin doua actiuni majore.

Pe 15 noiembrie am desfasurat o actiune la Scoala Nr.32 "Al. Macedonski" din Craiova, in cadrul careia a sustinut doua sesiuni de informare a tinerilor din ciclul primar si ciclul gimnazial despre integrarea Romaniei in structurile europene.

Organizatia noastra, fiind membra a retelei multiplicatorilor de informatie europeana, a prezentat elevilor din aceasta scoala, modul in care s-a infiintat si cum functioneaza Uniunea Europeana, sub forma unor benzi desenate. Mesajul prezentat elevilor, a fost adaptat la nivelul lor de percepere.

La discutia avuta cu elevii, dupa vizionarea povestii "Inghetata de zmeura", acestia au recunoscut ca au aflat lucruri noi despre Uniunea Europeana si ca le vor comunica prietenilor si familiei informatia pe care au aflat-o de la echipa MPE.

Pe 18 noiembrie am desfasurat la Liceul "Stefan Odobleja" din Craiova, o sesiune de informare despre importanta procesului de aderare la Uniunea Europeana, oportunitati de studiu in UE pentru absolventii de liceu si modalitati de accesare a fondurilor prin programe europene.

Echipa MPE, a prezentat elevilor din anii terminali doua prezentari .ppt cu urmatoarele teme: "UE in devenire" si "Proiect, program si management de proiect". Elevii au fost interesati, si-au notat site-urile si programele cu finantare europeana care li se adreseaza.

Inapoi


Parteneri


  ucv     ISJ


 


MPE © 2014