Phralipen

Carti


Managementul proiectelor finantate din fonduri structurale

Integrarea Romaniei in Uniunea Europeana

Inapoi

Micul Cetatean European

Dorinta noastra de a actiona in directia informarii publicului larg asupra impactului, beneficiilor si costurilor integrarii Romaniei in Uniunea Europeana, ca si dorinta de a dezvolta parteneriate cu alte ONG-uri si cu autoritatile locale s-a concretizat in proiectul "Micul Cetatean European" derulat cu ocazia zilei de 9 mai Ziua Europei.

La propunerea noastra au raspuns cu entuziasm urmatoarele scoli: Scoala Nr.32 "Alexandru Macedonski" Craiova, Grupul Scolar Industrial Melinesti, Scoala Nr.26 Craiova, Scoala Nr.30 Craiova, Scoala Nr.38 Craiova, Scoala Nr.34 Craiova, Scoala Nr.18 Craiova, Scoala Nr. 13, Liceul "Tudor Arghezi", Scoala cu cls. I-VIII Farcas, Scoala Nr. 14 Ion Tuculescu, Scoala cu cls. I-VIII Belot.

In perioada 2-7 mai 2006, membrii Asociatiei Mereu pentru Europa" au adus in mijlocul elevilor valorile si simbolurile europene prin prezentari .ppt si discutii libere. Perceptiile copiilor s-au reflectat apoi in concursul de desene pe care l-au realizat sub indrumarea cadrelor didactice. Cele mai bune lucrari au fost expuse si premiate in holul Universitatii din Craiova cu ocazia Zilei Europei. Toate lucrarile au fost premiate, iar cele mai frumoase lucrari au primit premii speciale, din partea MPE.

Se stie ca, desi sunt multi oameni bine intentionati, este destul de dificil sa transformi o idee in realitate fara sprijin si colaborare. Partenerii nostri, Inspectoratul Scolar Judetean Dolj si Universitatea din Craiova ne-au acordat sprijinul necesar desfasurarii tuturor activitatilor propuse in bune conditii.

De asemenea ne-am bucurat de deschiderea si dorinta de implicare gasita in randul cadrelor didactice participante in acest proiect ceea ce ne-a dat speranta ca "Micul Cetatean European" poate deveni un eveniment cu traditie in colaborarea dintre asociatia noastra si scolile doljene, prin care se sarbatoreste recunoasterea si reintegrarea valorilor romanesti in spatiul European.

Costurile acestui proiect au fost acoperite in procent de 100% de catre Asociatia "Mereu pentru Europa".

Inapoi


Parteneri


  ucv     ISJ


 


MPE © 2014